1 глава карфиол (около 1 кг)
2 яйца
200 гр. брашно
олио за пържене
чесън на прах, сол
Начин на приготвяне :
Карфиолът се разчупва на розички. Слага се във вряща подсолена вода за 3-4 минути, за да се свари, но не напълно (да остане хрупкав). Изцежда се добре. В малка купа се разбиват яйцата, заедно с малко чесън на прах и сол. В чиния се сипва брашното. Розичките карфиол се потапят първо в яйце, след това се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио (маслена баня) до златисто, като се преобръщат от всички страни.
!!! Ако не разполагате с време, можете да смесите яйцата, брашното, сол на вкус и чесън на прах до получаването на каша с консистенцията на боза. В нея се потапят розичките и се пържат до златисто.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар