1 кг. пилешко филе
2 яйца
250 гр. царевично брашно
олио за пържене, сол
За соса :
100 мл. оцет
100 гр. захар
200 мл. кетчуп
1 ч.л. нишесте (пшенично или царевично)
Начин на приготвяне :
Пилешкото филе се нарязва на големи кубчета. Потапя се в разбитите яйца, подправени с малко сол. Овалва се в брашното и се пържи в горещо олио до златисто от двете страни.
Сосът се приготвя като в малка тенджерка се сипва оцета, добавя се захарта и се загрява докато захарта се разтвори. След това се сипва и кетчупът и се разбърква. След като кипне, котлонът се намалява. Вари се 10 минути или докато се сгъсти. Ако консистенцията е прекалено течна, се добавя 1 ч.л. нишесте, разтворено в малко студена вода и се връща на котлона, докато се сгъсти.
Сосът можете да поднесете отделно при сервиране, както и да залеете с него пилешкото. Ястието се сервира топло.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар