понеделник, 11 февруари 2013 г.

Карамелизирани бутчета

Необходими продукти :
4 пилешки бутчета
2 с.л. захар
2-3 скилидки чесън
1 кг. картофи
1/2 ч.ч. олио
300 мл. бульон (пилешки или по ваш избор )
къри, черен пипер
Начин на приготвяне :
Захарта се карамелизира на дъното на тенджера под налягане. Отгоре се нареждат овкусените с къри и черен пипер бутчета и се поръсват с нарязания чесън. Добавят се картофите, нарязани на едро. Добавят се още къри и сол на вкус. Продуктите се заливат с бульона и с малко олио. Вари се 20 минути, след като клапанът на тенджерата засвири.
!!! Ястието може да се приготви и в обикновена тенджера, но процесът на варене е по-дълъг. 

Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар