1 глава карфиол (около 1 кг.)
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
200 гр. сирене
100 гр. майонеза
чесън на прах
2-3 с.л. брашно
кашкавал за поръсване
сол ма вкус
Начин на приготвяне :
Карфиолът се почиства и се начупва на розички. Измива се и се бланшира за 2-3 минути във вряща подсолена вода. Отцежда се и се охлажда. Поставя се в тава и се добавят натрошеното сирене, майонезата, чесън на прах и сол на вкус. Всичко се разбърква добре. От яйцата, киселото мляко и брашното се приготвя заливка. Разпределя се равномерно върху карфиола. Отгоре се поръсва с кашкавал. Пече се в умерена фурна за около 30-35 минути или докато се покрие със златиста коричка.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар