1 пиле
2 домата
400 мл. бяло вино
2 глави лук
3 с.л. олио
розмарин
3-4 с.л. брашно
сокът на 1/2 лимон
50 гр. кашкавал
1/2 връзка магданоз
щипка захар
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне :
Пилето се измива и нарязва на парчета, които се овалват в брашно. Запържват се в олиото до златисто. Прибавят се нарязаният на ситно лук, лимоновият сок, обелените и нарязани на кубчета домати, дафиновият лист, розмаринът, черният пипер, захарта и солта. Налива се бялото вино и се вари на тих огън до пълна готовност. Парчетата месо се изваждат, а сосът се прецежда през сито. Порциите се сервират, поляти със соса и поръсени с кашкавал и нарязан магданоз.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар