сряда, 13 ноември 2013 г.

Задушено свинско с картофи

Необходими продукти :
7-8 средно големи картофа
1 кг. свински месо (плешка или бут)
6 с.л. олио
3 с.л. соев сос
1 ч.л.червен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. чубрица
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне :
Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. Слагат се в глинен гювеч. Месото се нарязва на по-едри парчета и се добавя при картофите. Олиото, соевият сос, чесънът и червеният пипер се смесват в купа и се разбъркват добре. Наливат се при картофите. Добавя се чубрицата и всичко се разбърква добре. Добавя се и водата и гювечът се запечатва добре с алуминиево фолио. Ястието се пече в умерено силна фурна около 2 часа.
!!! Глиненият гювеч винаги се поставя в студена фурна- при поставяне в гореща има опасност да се спука. Освен това се постарайте повърхността му отвън да е суха при поставянето му във фурната.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар