събота, 16 февруари 2013 г.

Чийзкейк

Необходими продукти :
300 гр. какаови бисквити
125 гр. масло
3-4 с.л. захар
около 150 мл. вода
За крема :
500 гр. маскарпоне (става и с безсолна извара или
крема сирене)
200 мл. сметана 
150 гр. захар
2 ванилии (или есенция по желание)
20 гр. желатин
Начин на приготвяне :
Бисквитите се стриват на прах и се слагат в дълбок съд. В малка тенджерка на котлона се слагат водата, захарта и маслото. След като сместа заври се дръпва от котлона. Оставя се да изстине за кратко и се налива при бисквитите. Омесва се хубаво и се разпределя в тава. Поставя се в хладилник, докато бъде приготвен крема. За него разбийте добре сметаната със захарта и добавете сиренето ( изварата) и ванилиите (есенцията).  Разтворете желатина в 50 мл. студена вода и го разтопете на водна баня, без да го оставяте да кипва. Налейте го в сместа за крема и разбъркайте добре. Разпределете така приготвеният крем върху бисквитения блат и върнете в хладилника за поне 3-4 часа.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар