1 кг. пилешки сърца
2-3 по-големи глави лук
125 гр. масло
50 мл. олио
черен пипер, сол
червен пипер
Начин на приготвяне :
Сърцата се измиват и отцеждат добре. В дълбок тиган се загряват олиото и маслото. След като се сгорещят се слагат сърцата и котлонът се намалява. Тиганът се захлупва. Сърцата се оставят да се варят 15-20 минути или докато течността се изпари, като се разбъркват отвреме-навреме. След това се добавя лукът, нарязан на по-едро. Всичко се разбърква добре. Добавят се солта и черният пипер. Пържи се 10 минути на умерен огън. Накрая се слага червеният пипер, оставя се леко да се запържи и се дръпва от котлона. Ястието се сервира топло.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар