петък, 22 февруари 2013 г.

Панирани ябълки

Необходими продукти :
3-4 големи ябълки
2 яйца
1 чаша мляко
3 с.л. захар
1 с.л. масло (разтопено)
брашно
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне :
Обелете ябълките и ги нарежете на кръгчета, дебели около 1 см. Почистете ги от семенната част. За панировката разбийте яйцата с млякото, захарта, маслото и брашно, колкото да се получи тесто, по-гъсто от палачинковото. Потапяйте всеки резен ябълка в така приготвената смес и пържете в сгорещена маслена баня до зачервяване. След като ги извадите ги поръсете с пудра захар.

Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар