четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Зелник

Необходими продукти :
1 пакет точени кори
1 зелка (кисела)
300 гр. сирене
100 мл. олио
Начин на приготвяне:
Киселото зеле се реже на ситно и се поставя в дълбока тенджера. При него се налива олиото и се слага на котлона да се задушава на умерен огън около 15-20 минути. След като зелето поомекне, се дръпва от котлона, оставя се да изстине за 10 минути и се добавя натрошеното сирене. Разбърква се внимателно, за да не стане сиренето на каша. Тази смес се поръсва по корите. Те се завиват и се редят в намаслена тава. Баницата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар