понеделник, 11 февруари 2013 г.

Баница с майонеза

Необходими продукти :
1 пакет точени кори
400 гр. сирене
3 яйца
200 гр. майонеза
500 мл. газирана вода
олио и масло (маргарин)
Начин на приготвяне :
Олиото и маслото (маргаринът) се загряват на котлона. С тях се намазва тавата. Редят се по 2-3 кори, като между тях се поръсва  мазнината. През 3 кори се слага сирене. Повтаря се докато свършат продуктите. В дълбок съд се разбиват яйцата, майонезата и газираната вода. Баницата се залива с тази смес и се оставя да попие за 15 минути. Пече се на 220 градуса до зачервяване. След изваждане се обръща върху кърпа - така баницата остава пухкава. 

Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар