2 ч.ч. ориз
2 яйца
2 с.л. сусамово олио
3 с.л. олио
4 с.л. ситно нарязано прясно зеле
2 с.л. настъргани моркови
2 с.л. грах
соеви кълнове
1 ч.л. захар
сол на вкус
Начин на приготвяне :
Оризът се сварява в 4 чаши вода ( във врящата подсолена вода се добавя измитият ориз). Олиото се загрява, докато започне да пуши. В него се слага захарта и се разбърква. Различните видове зеленчуци се запържват поотделно за около минута. След като се извадят, в тигана се изсипва охладеният ориз и се пържи 3-4 минути. Сусамовото олио се смесва с яйцата и се посолява. В средата на ориза се прави кладенче и се изсипва яйчената смес. Бърка се непрестанно, докато яйцата се втвърдят, след това се разбъркват с ориза. прибавят се изпържените зеленчуци. Ястието се посолява и се сервира топло.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар