понеделник, 11 февруари 2013 г.

Щолен

Необходими продукти:
500гр. брашно
250гр. масло
1-2 с.л. захар
1 кубче мая
1 яйце
щипка сол
канела, стафиди,
захаросана портокалова кора,
накълцани бадеми
масло
За марципана:
захар и бадеми 1:1 
1 белтък
Начин на приготвяне: 
От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. Бадемите, захарта и белтъка се разбиват в блендер до получаването на гъста паста (марципан). След като втаса, тестото се поставя на масата. Добавят му се стафидите, канелата, портокаловата кора и накълцаните бадеми. Омесва се отново и се оставя да втасва още 30 минути. След като втаса, се разточва и в средата се слага марципана. Оформя се в овална форма. Пече се в намаслена тава на 180 градуса за 50 минути. След изваждане се намазва с масло. След като изстине се поръсва обилно с пудра захар. 
Добър апетит ! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар