вторник, 30 април 2013 г.

Пилешко филе в кашкавалена панировка

Необходими продукти :
4 бр. пилешки филета (около 600 гр.)
сол и бял пипер на вкус
За панировката :
4 с.л. брашно
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
4 с.л. галета
4 с.л. настърган кашкавал
сол на вкус
100 гр. масло за пърженето
Начин на приготвяне :
Филетата се измиват и подсушават с хартиена салфетка. Начукват се леко и се подправят със сол и бял пипер на вкус.
Брашното се изсипва в чиния. Яйцето се разбива в купа, заедно с млякото и леко се посолява.В отделна чиния се смесват галетата и кашкавала.
Филетата се овалват първо в брашното, като се изтръскват за да падне излишното. Потапят се в яйчената смес и се прехвърлят при галетата. Овалват се хубаво, след което  се притискат внимателно.
Маслото се загрява на средна температура. Филетата се пържат до златисто от двете страни. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят топли.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар