250 гр. брашно
3 яйца
200 гр. захар
За суфлето :
3-4 портокала
500 мл. сметана
200 гр. захар
20 гр. желатин
Начин на приготвяне :
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете сместа в намаслена тава и запечете за 30-35 минути при 180 градуса. Оставете да се охлади.
За суфлето изцедете сока от портокалите (около 250 мл.). Разтворете желатина в 150 мл. студена вода докато набъбне, след което го загрейте (без да кипва). Разбийте сметаната със захарта, налейте портокаловия сок и желатина. С така приготвената смес покрийте изстиналия блат. Поставете сладкиша в хладилника за 4-5 часа. Преди поднасяне, разрежете на порции.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар