Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 с.л. масло
250 мл. вода
олио за пържене
ванилова захар за поръсване (може и пудра захар)
Начин на приготвяне :
В тенджера сложете маслото и водата. След като сместа заври, добавете цялото брашно наведнъж. Бъркайте с дървена лъжица, докато се получи гладко тесто, което се отделя от съда. Отдръпнете от огъня и оставете да изстине за няколко минути. Към вече изстиналото тесто добавете едно по едно яйцата, като разбърквате добре след всяко прибавено яйце. От сместа се гребва с лъжица и се пуска в силно сгорещена маслена баня. Пържи се до златисто. След като извадите еклерчетата, ги поръсете с ванилова захар (пудра захар).
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар