4 домата
400 гр. кайма
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
2 с.л. готварска сметана
1 ч.л. горчица
1 яйце
30 гр. масло
1 с.л. галета
сол и пипер на вкус (бял или черен пипер по ваш избор)
олио
Начин на приготвяне :
Доматите се измиват и капачетата се отрязват. С помощта на лъжичка внимателно се издълбават и вътрешността се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на тънки кръгчета.
Олиото се загрява и каймата се запържва, като се бърка непрекъснато, докато се разтроши. Добавят се половината лук и доматени кубчета и се пържи още 5 минути на силен огън. Температурата на котлона се намалява и се вари, докато доматите леко се сгъстят. Дръпва се от котлона и се оставя да изстине.
Зелените подправки се измиват и нарязват на ситно. Добавят се при каймата, заедно с горчицата, галетата и яйцето и всичко се разбърква добре. Подправяме със сол и пипер на вкус.
Доматите се подреждат в тава от йенско стъкло и се напълват с плънката. Останалите доматени кубчета и пресен лук се смесват със сметаната и сол на вкус и се сипват в тавата при доматите. Върху всеки домат се поставя парченце масло. Ястието се запича за 25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар