1 голямо пиле
300 гр. сушени сливи
1 глава лук
1 морков
1 чушка
1-2 домата
1 с.л. червен пипер
1 кубче гъбен бульон
1/2 к.ч. ориз
1 връзка магданоз
5-6 с.л. олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне :
Пилето се нарязва на порции и се запържва в сгорещеното олио, докато се зачерви. Прибавят се почистените и нарязани на ситно лук, морков, чушка и домати (доматите може да попарите, охладите и обелите).
Подправя се с червения пипер и предварително разтворения в 2 ч.ч. гореща вода гъбен бульон. След като заври се добавят измитите сушени сливи. Вари се 10 минути, след което към ястието се добавя ориза. След като и той се свари (за около 15 минути) се поръсва с нарязания на ситно магданоз. Овкусява се с черен пипер и сол на вкус. Оттегля се от котлона и се прехвърля в тавичка. Пече се около 30 минути на 180 градуса.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар