3 яйца
200 гр. захар + 5 с.л. за карамелизиране
5 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
2 с.л. сусам
1 с.л. инстантно кафе
орехи за украса
Начин на приготвяне :
В малък тиган се поставят 5 с.л. захар и се загряват на котлона, докато се карамелизират. Яйцата се разбиват с останалата захар за 2-3 минути, след което към тях постепенно се добавя брашното. Разбива се добре, за да не се образуват бучици. Прибавят се прясното мляко и карамелът. Купата със сместа се поставя да се вари на водна баня докато сместа се сгъсти. Сусамът се запича на сух тиган и се добавя при крема. Сместа се разделя на две, като в едната част се разтваря кафето.
В чашите за сервиране се разпределя белият крем (пълнят се до половината). Върху него се налива кафявият крем и се поръсва с орехи. Десертът се поставя в хладилник за поне 1 час.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар