събота, 11 май 2013 г.

Торта "Гараш"

Необходими продукти :
6 яйца
2 ч.ч. пудра захар
50 гр. какао
200 гр. краве масло
300 гр. смлени орехи
2 пакетчета ванилия
орехи за украса
бял шоколад за поръсване
Начин на приготвяне :
В дълбок съд се разбиват жълтъците, захарта, какаото и маслото. Бъркат се до получаването на гъст крем. Около 1/4 от него се отделя настрана за глазура на тортата.
Към крема се прибавят орехите, ванилията и белтъците, предварително разбити на сняг. Всичко се разбърква внимателно. Сместа се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене тава. Пече се около един час на слаба фурна (120 - 130 градуса). След като се изпече се оставя да изстине напълно. Намазва се със заделения крем, украсява се с орехи и се поръсва с настърган бял шоколад.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар