Необходими продукти :
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. сварено и подсладено кафе
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 с.л. какао
1 ванилия
За сиропа :
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
За глазурата :
200 гр. млечен шоколад
1 с.л. масло
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио
100 гр. фъстъци
Начин на приготвяне :
В голяма купа се смесват сухите съставки. В отделен съд се смесват течните съставки и на тънка струя се наливат при сухите. Всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва в намаслена тава с диаметър около 24 см. и се пече на 180 градуса за 20 мин. Оставя се да изстине добре, след което с помощта на дървен шиш се надупчва на няколко места. От водата и захарта се сварява сироп. С него се залива сладкишът и се оставя отново да изстине. За глазурата, шоколадът се разтопява на водна баня, добавят се олиото, маслото и млякото. Разбърква се добре и се добавят натрошените фъстъци. Глазурата се разстила равномерно върху сладкиша. Престоява в хладилник поне 1-2 часа за да поеме сиропа и да стегне глазурата.

Няма коментари:
Публикуване на коментар