понеделник, 18 ноември 2013 г.

Картофена лазаня с кренвирши

Необходими продукти :
1 кг. картофи
4 кренвирша
2 глави лук
300 гр. домати от консерва
5-6 с.л. олио или зехтин
1 1/2 ч.л. сух босилек
150 гр. кашкавал
червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус
масло за намасляване
Начин на приготвяне
Лукът се реже на шайби, запържва се за 1-2 минути в 3-4 с.л. олио и се разрежда с 2-3 с.л. вода. Задушава се на тих огън под капак 2-3 минути и се оттегля от огъня. Картофите и кренвиршите се нарязват на тънки филийки, а доматите се пасират. Дъното на тавата се намаслява и се покрива с нарязаните картофи, налива се част от пасираните домати, подреждат се шайбите лук и кренвиршите. Овкусява се с босилека и солта и отново се подреждат картофи. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да е от картофи. Залива се с останалото олио и се покрива с алуминиево фолио. Пече се 40-50 мин. на 180 градуса, след което се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато той се разтопи.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар