1,5 кг. свинско месо
2 стръка праз
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 к.ч. олио
червен и черен пипер на вкус
чубрица
сол
1/2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне :
Месото се нарязва на едри кубчета и се слага в гювечето. Празът се нарязва и се запържва в олиото. След като покафенее се добавя червеният пипер и се пържи още 1-2 минути. Добавя се при месото и се разбърква. Добавят се подправките и отново се разбърква. Наливат се виното и водата. Гювечето се запечатва плътно с помощта на алуминиево фолио. Ястието се пече 2 часа на 180 градуса. Около 15 минути преди да се извади, фолиото се отстранява и ястието се допича.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар