събота, 16 ноември 2013 г.

Ароматно пиле с портокал

Необходими продукти :
1 цяло пиле
3 портокала
2 с.л. мед
4 с.л. горчица
3 с.л. подправка за пиле
3 с.л. олио или зехтин
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Пилето се измива и подсушава. В купа се смесват медът, горчицата и подправката за пиле. С получената смес се намазва пилето отвътре и отвън. Оставя се да престои така 1 час на стайна температура. Портокалите се измиват и се разрязват на две. Пилето се слага в съд за печене. Две половинки портокал внимателно се поставят във вътрешността му, други две се изцеждат върху него, а останалите две се слагат в тавата. Пилето се залива със зехтина и се поръсва с черен пипер. Пече се един час в предварително сгорещена на 200 градуса фурна.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар