Необходими продукти :
1 кг. пилешко филе
2 портокала
4 с.л. горчица
1 с.л. мед
3-4 с.л. олио или зехтин
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне :
Пилешкото месо се нарязва на кубчета. От горчицата, медът, олиото (зехтина), сокът от единия портокал, сол и пипер се приготвя маринатата. Месото се поставя в дълбок съд и се залива с маринатата. Разбърква се добре и се оставя поне 2 часа да престои, като съдът се покрива с фолио (най-добре е да се приготви от вечерта и да се остави да престои през нощта в хладилник). След като се е мариновало, месото се изсипва в намаслена тава. Вторият портокал се нарязва на парчета и се добавя при месото. Ястието се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути, като отвреме-навреме се полива със соса.

Няма коментари:
Публикуване на коментар