Необходими продукти:
1 кг. кайма
1 глава лук
3 яйца
3 моркова
5-6 кисели краставички
1 консерва царевица( грах)
подправки на вкус
(чубрица, черен пипер
кимион, девесил, магданоз и др.)
сол, олио
Начин на приготвяне :
Каймата се поставя в дълбок съд. Добавят се нарязаният на ситно лук, 1 яйце и подправките.
Морковите и останалите 2 яйца се сваряват и заедно с краставичките се нарязват на кубчета.
На дъното на намаслена тава се слага част от каймата. Плънката се разпределя равномерно върху нея. Отгоре се слага останалата част от каймата. Оформя се руло, което се покрива плътно с алуминиево фолио. Пече се на 220 градуса за около 40 минути, след което фолиото се сваля и рулото се пече още 15-20 минути.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар