8-9 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
200 гр. маргарин
50 гр. суха мая
50 гр. масло
1 с.л. захар
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне :
Маята се залива с малко топла вода, като към нея се добавя и щипка захар. Разбърква се и към сместа се добавят постепенно, разтопения маргарин, маслото, солта, захарта, млякото, олиото и пресятото брашно. Замесва се тесто и се оставя да втаса на топло. Когато удвои обема си, се замесва отново и пак се оставя да втаса. Разделя се на топчета, които се подреждат в намаслена тава и се пекат до зачервяване. Може да сложите плънка по желание - сирене, кайма и др.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар