петък, 5 април 2013 г.

Понички с шоколадова глазура

Необходими продукти :
500 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
25 гр. мая
75 гр. захар
3 яйца
75мл. олио
щипка сол
200 гр. млечен (или натурален) шоколад
25 гр. масло
олио за пържене
Начин на приготвяне :
Млякото се затопля леко и се добавя натрошената мая. Разбърква се и се сипва около 1/4 от брашното. Замесва се тесто, което се покрива и се оставя да втаса на топло за 30 минути. Останалото брашно, захарта, яйцата, олиото и солта се смесват и се добавят към втасалото тесто. Всичко се премесва и отново се покрива. Оставя се да втаса още 20 минути, след което се премесва още веднъж. От полученото тесто се оформя руло, което се реже на парчета. Всяко парче се сплесква и се оставя върху набрашнена повърхност. Парчетата се покриват и се оставят да престоят 15 минути. Олиото за пържене се загрява до около 180 градуса. В него се пускат поничките и се пържат до златисто от двете страни. Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с маслото. В тази глазура се потапят поничките.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар