петък, 5 април 2013 г.

Кокосова торта

Необходими продукти :
300 гр. брашно
6 яйца
300 гр. захар
2 с.л. какао
За крема :
1 л. прясно мляко
400 гр. захар
200 гр. брашно
100 гр. масло
50 гр. царевично брашно
кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне :
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се брашното и какаото. и се разбърква добре. Получената смес се изсипва в намаслена тавичка (или форма за торта) и се пече в умерена фурна до готовност. След като изстине се разрязва внимателно, така че да се получат два блата.
Кремът се приготвя, като млякото се сипва в тенджера, добавя се захарта и се кипва на умерен огън. Добавят се двете брашна, предварително смесени и се бърка енергично, за да не се получат бучици. Вари се докато се сгъсти, след което се дръпва от котлона. След като сместа леко се охлади, се добавя маслото и се разбърква добре.
С  така приготвеният крем се намазват блатовете. Накрая тортата се поръсва обилно с кокосови стърготини.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар