1 л. прясно мляко
200 гр. захар + 75 гр. за карамелизиране
70 гр. царевично нишесте
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне :
Млякото се слага в дълбока тенджера заедно със захарта. Поставя се на котлона и се оставя да заври. В отделен съд се смесват водата и нишестето и се разбиват с миксер. Тази смес се изсипва на тънка струйка и при непрекъснато бъркане при врящото мляко. Оставя се да ври, докато се сгъсти. Захарта (75 гр.) се карамелизира и се разпределя на дъното на формички за крем-карамел. Върху нея се излива пудингът и се оставя да се охлади. Преди сервиране, формичките се обръщат върху чиния.
Р.S. Десертът може да се гарнира с топинг по желание.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар