1 пакет бутер тесто (500 гр.)
1 глава лук
100 гр. стерилизирани печурки
1 морков
1/4 зелка
50 мл. бяло вино
соев сос на вкус
Вегета или Пикантина
1 жълтък
олио
Начин на приготвяне :
Лукът се нарязва на полумесеци, гъбите, морковите и зелето - на тънки ивички. Всички зеленчуци се задушават с малко олио и бялото вино. Когато омекнат, към тях се добавят соевият сос и подправката (Вегета или пикантина - по ваш избор). Разбърква се добре и се оставя да се охлади. Тестото се нарязва на квадрати, като във всеки от тях се поставя по 1 с.л. от плънката. Всеки квадрат се сгъва на триъгълник, като краищата се притискат с вилица, за да не се разтворят. Намазват се с жълтък и се пекат в не намаслена тава на умерена фурна до зачервяване.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар