вторник, 23 април 2013 г.

Кекс с пъпеш и плодова глазура

Необходими продукти :
3 ч.ч. брашно
3 яйца
1 ч.ч. захар
150 гр. меко масло
2 1/4 ч.ч. пюре от пъпеш
4 ч.л. бакпулвер
За глазурата :
1 1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. лимонов или портокалов сок
1 с.л. масло
Начин на приготвяне :
Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото се разбива на крем със захарта. При непрекъснато разбъркване се добавят едно по едно яйцата. Брашното се добавя на два пъти, като се редува с пюрето от пъпеш. Всичко се разбърква до еднородна смес и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Пече се на 220 градуса около 50 минути.
Глазурата се приготвя, като сокът се слага на котлона на слаб огън, заедно със захарта и маслото. След като се разтвори захарта и маслото се разтопи се дръпва от котлона. След като кексът леко се охлади, се обръща върху поднос или чиния и се залива с глазурата. Разрязва се след като напълно изстине.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар