2 пакета рулца от раци (около 500 гр.)
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. брашно (по ваше желание може и повече, за по - гъста смес)
1-2 щипки чесън на прах
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне :
Яйцето се разбива добре. Прибавя се млякото и се разбърква до еднородна смес. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя постепенно, като се разбърква непрекъснато, за да не се получат бучици. Сместа се подправя с чесъна и сол на вкус.
В нея се пускат рулцата, след което се пържат до златисто в силно сгорещена мазнина от двете страни.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар