3 големи рула (шоколадови или ванилия)
За тъмния мус :
200 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
1 ч.л. нес кафе
100 гр. тъмен шоколад
1 пакетче желатин
300 мл. сметана
За белия мус :
200 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
1 ванилия
100 гр. бял шоколад
1 пакетче желатин
300 мл. сметана
натрошени орехи
Начин на приготвяне :
Покрийте голяма купа със свежо фолио и подредете в нея нарязаните на кръгчета 2 рула (оставете едното руло за дъно на тортата).
Пригответе тъмния мус, като предварително накиснете желатина в малко студена вода. Сложете на котлона прясното мляко, кафето, 2 с.л. захар и шоколада и разбърквайте, докато се разтопи ( без да завира). Добавете желатина и оставете да се охлади. Разбийте сметаната с останалите 2 с.л. захар и добавете към шоколадовата смес. Покрийте тенджерка или купа със свежо фолио и изсипете мусът вътре. Поставете в хладилника, докато стегне.
Белият мус се приготвя по същият начин. След като е готов и охладен се изсипва върху рулата. Върху него се разпределят орехите.
За да извадите по-лесно шоколадовият мус от съда го поставете за 10-15 минути във фризера. Развийте фолиото и го сложете със заоблената част надолу върху орехите. Притиснете, за да потъне и изравнете. Покрийте с останалото руло, нарязано на кръгчета и оставете няколко часа в хладилника, за да стегне.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар