сряда, 24 април 2013 г.

Сладкиш с ананас

Необходими продукти :
100 гр. самонабухващо брашно
100 гр. захар
100 гр. маргарин (разтопен)
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За топинга :
7 кръгчета ананас от консерва (отцедете и запазете сиропа)
50 гр. захар
50 гр. маргарин (разтопен)
по желание и 7 захаросани черешки за декорация
Начин на приготвяне :
За топинга разбийте маргарина със захарта, докато станат на крем. Намажете със сместа дъното и стените на съда за печене (трябва ви тавичка с диаметър 20-21 см.) Подредете отгоре кръгчетата ананас (може да сложите в средата на всяко кръгче по една черешка).
За сладкиша смесете изброените продукти заедно с 2 с.л. от сиропа и разбийте с миксер до еднородна смес. Излейте я върху парченцата ананас и загладете така, че да стане равномерно. Пече се на 180 градуса за 35 минути. След като се изпече, извадете сладкиша и оставете да се охлади за 5-6 минути, след което го обърнете върху тавичка.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар