неделя, 21 април 2013 г.

Кейк със стафиди и канела

Необходими продукти :
1 ч.ч. брашно
3 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 лимон
100 гр. сметана
Начин на приготвяне :
Брашното се пресява и към него се добавят бакпулверът, канелата и стафидите. В купа се разбиват захарта и олиото, заедно със сока и кората на лимона, сметаната и яйцата. Сместа се разбърква добре и се добавя към брашното. Полученото тесто се разбърква добре и се изсипва в намаслена форма за кекс. Пече се на умерена фурна около 35-40 минути. По желание след изваждане може да се поръси с пудра захар.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар