понеделник, 1 април 2013 г.

Тригуни

Необходими продукти :
1 пакет кори за баница
2 ч.ч. захар
50 гр. орехи
2 ч.ч. вода
олио
Начин на приготвяне :
Всяка кора се поръсва с олио и се сгъва на две и после още на две, така че да стане четвъртина кора. В края се слагат натрошени орехи и се сгъва, така че да се получи триъгълник. Така се оформят всички кори. Поставят се в намаслена тава, поръсват се с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. След като се изпекат се оставят да се охладят напълно. От захарта и водата се сварява гъст сироп. С него се поливат готовите тригуни и се оставят да попият поне 4-5 часа.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар