Необходими продукти :
1,5 кг. чушки
2 патладжана
8-10 по-едри домата
6-7 глави лук
6-7 скилидки чесън
брашно за овалване
150 мл. олио
дафинов лист, зърна черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне :
Чушките се изпичат на котлона и се оставят 1-2 часа да се задушат (в найлонова торбичка или в тенджера). Патладжаните се нарязват на филийки по дължина, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок за около 30 минути. Измиват се под течаща вода, овалват се в брашно и се изпържват го златисто. Чушките се обелват, овалват се в брашно и се изпържват.
Доматения сос се приготвя, като лукът се нарязва и се запържва в по-дълбока тенджера. Доматите се настъргват, посоляват на вкус и се наливат при лука. След като заври се добавят нарязания на едро чесън, дафиновият лист и черният пипер. Оставя се да ври на умерена температура за около 30-40 минути или докато се сгъсти.
Чушките се подреждат в тава. Върху тях се нареждат и патладжаните. Заливат се с доматения сос и се пекат на умерен огън около 50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар