сряда, 5 март 2014 г.

Апетитни пилешки дробчета със сърчица

Необходими продукти :
1 кг. пилешки дробчета
0.500 кг. пилешки сърца
1 голяма глава кромид лук
1 връзка пресен лук
соев сос
1 ч.ч. олио
сол, черен пипер и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне :
Пилешките дреболии се измиват добре със студена вода. Слагат се в дълбока тенджера, посоляват се с 1 с.л. сол,  доливат се с вода, колкото да ги покрие и се слагат на котлона. Варят се 5 минути на слаб огън, след което се отцеждат и изплакват обилно със студена вода. Оставят се да се отцедят добре, за да не пръска олиото при пържене (най-добре в гевгир). В дълбок тиган се налива 1 ч.ч. олио и след като се сгорещи се добавят дреболиите. Пържат се докато покафенеят, като се разбъркват отвреме-навреме. Добавя се нарязаният на ситно кромид. След като лукът омекне се добавя и пресният лук. Пържи се още 5-6 минути, след което се добавя червеният пипер. Разбърква се добре и се оттегля от огъня. Поръсва се с черен пипер и се полива със соев сос на вкус. Ако е необходимо добавете сол по ваш вкус.
Добър апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар